En dag med massa skoj

Idag har varit en kreativ och lång dag. Vi har hunnit göra en massa roligt...
Vi har varit ute och gått, varit på Mobiia och kollat lite smått efter julklappar (t.o.m hunnit köpa några, skönt att börja i tid!) vi har varit och fikat, tvättat, ätit och lekt en massa, allt tillsammans med min fina lilla familj!
 
Imorgon ska vi åka till det nyöppnade köpcentrat Emporia och se om det är en hit eller inte...
 
Nu blir det till att hålla kväll här!
 
En bild från i lördags med Minja och hennes farbror

Vardagslyx med mormorn å morfarn

Klockan är 06.43 och Minja har varit uppe sedan lääänge. Idag vaknade hon klockan 04.30! Tim gick upp med henne eftersom jag längtat något galet efter min sovmorgon... (jag har ju varit uppe kl 4 och 5 nu i två dagar...) Men efter en timme var hon tydligen jättetrött och ville sova, men det blev inte långvarit för kl 06.00 fick jag gå upp ändå!
Att det ska vara så svårt för en bebis att förstå att vi nu lever i vintertid och att man då måste sova till kl 6-7 även fast vi ställt fram klockan... (hon sover iof aldrig till kl 7 ändå men man kan ju få drömma!)
Nä jag hoppas att det snart rättar till sig så att vi slipper välkomna dagarna (nätterna) kl 04.00!!!!!!!!
 
Idag ska vi ut och gå en runda, ska kolla runt lite vad det kostar att få en krans bunden till min mormors grav...
Tim är ledig så vi ska gå hela lilla familjen, jättemysigt!
I eftermiddag blir det tvätt för hela slanten! Tråkigt men ett måste...
 
Igår kom mamma och pappa hit och mös med mig och Mini. Det var så himla mysigt, jag älskar att kunna träffa dom så mitt i veckan i nån timme bara, vardagslyx likom!
Vi lagade mat och va ute och gick lite. Jag fick superfina blommor av mamma och så fick Minja ett par jättefina jeans av sin morfar och ett hårband av sin mormor, vi har tur som har världens bästa mormor å morfar till Minja!
 
Minja ÄLSKAR datan, det finns inte mycket som är så intressant som när jag sitter och knappar på den! Så nu vet alla som undrar vad hon önskar sig i julklapp =)
Lyckades avleda henne en liten stund nu med spotify på mobilen, hon har sin egen spellista medb arnvsor så den brukar vara populär!
 
Nä nu ska vi skicka iväg ett sms till Elin och Millian och se om dom möjligtvis är vakna och känner för att gå en runda!? Man kan ju ha tur!
 
 '
Minja och hennes finaste kille Millian <3
 
 

Vi älskar inte hösten, min flicka och jag!

Idag är det riktigt höstrusk ute. Det blåser och regnar, inte alls en sån fin höstdag som vi hade igår!
Men jag och min lilla flicka gav oss ändå ut på en långpromenad. Vi var ute och gick i 2 timmar och passade på att handla lite nödvändigheter.
Sen har vi lagat lite mat och ätit, nu sover Minja och jag har lite egentid.
 
 
Minja tyckte att det var såådääär kul att sitta nerpackad i blåsten...
 
Imorgon kommer min mamma och pappa för att hjälpa mig slipa vårt matbord. Nu är det bara träfärgat men jag tänkte måla det vitt, stolarna är redan vita så jag tror det kommer bli fint.
Så det blir en runda till Rusta imorgon på dagen för att handla färg, kommer nog iaf inte hinna måla det imorgon men har jag färgen hemma så kan jag måla när det finns tid!!!
 

Familjemys är oslagbart

Oj vad tiden går när man har mycket att göra! Jag älskar att sätta mig med datorn och skriva ner vad som händer i våra liv... Men jag vill också ha tid för det när jag väl gör det. Det får inte bli några stressade minuter som jag slarvar ner en massa ord bara för att det ska va så. Nä jag vill ha min lilla stund när jag funderar över livet!
 
Förra veckan var vi hos min farfar och tittade på hans nya kök... Det var superfint och fräscht! Vi åt en massa god mat och hade en jättetrevlig kväll tillsammans.
 
 
I helgen åkte jag och min lilla familj ut till skogen för att se kom vi kunde hitta någon svamp. Vi hittade en massa svampar men inte av den sorten vi sökte haha så det blev lite myspromenader i skogen istället men det gjorde inget för det va superfint väder och vi var på bra humör =)
 
<3
Annars har vi bara njutit av några dagar tillsammans hela lilla familjen. Vi har varit ute och promenerat en massa och i lördags var vi på matmässan med Minjas farfar och farbror. På kvällen var jag på 25års fest hos en vän, det var tema med Paris 1920-tal!!! Alla var jättefina så det var roligt att se!
 
 
Jag älskar att mysa med mina hjärtan! Speciellt sånna här dagar!
 
Hon är det finaste, mest underbara jag någonsin gjort!
Jag älskar dej!

Minja shoppar

I söndags när mamma var här och mös med mig och Minja så gick vi och handla lite mat till kvällen. Minja fick åka i en rullemarie vilket var väldigt spännande =)
 
 
 
Minja med sin världens finaste vackraste mormor <3
 
Morfarn var med här och lekte en liten stund men sen skulle han åka till Göteborg för att hålla kurs, men lite lek fick vi tillsammans. Men idag så ses vi igen, hela lilla familjen ska till Minja gammelfarfar och äta och kolla på hans nya kök. Ingen av oss har sett det än så det sk abli mycket spännande! Vi har alla lagat ite mat var så det blir knytkalas, jag tycker det är roligast så. Vi har gjort det nån gång innan och det är kul att se vad alla gjort och så älskar jag när det är flera smårätter!
Min uppgift blev en potatisgratäng och en broccoligratäng och så har jag lovat att ta med kaffe och kaffekokare för det har han inte =)
 
 

Rastlös mamma

Idag har vi haft en halvtråkig dag... Tim får spel på mig dagar som denna! Jag har så tråkigt och vill bara göra något roligt men har ju självklart ingen aning om vad jag vill göra... När han äntligen är ledig så vill han ju bara ta det lungt och det kan jag förstå (kanske inte precis när jag är som mest rastlös haha men nu när jag e lugn =))
 
Minja har skaffat klängbiljett och är på och klättrar på mig helatiden... Hon är vanligtvis ganska så duktig på att kunna leka själv lite och krypa runt själv men nu är det ett minne blott!
Hon kryper fram till mina ben, drar sig upp i mina byxor och gnäller tills jag ar upp henne. Antar att det är en fas som vi ska igenom det med, och det är tur att hon är så himla söt, för annars hade man nog fått spel iband haha!
 
Nu ska mitt hjärta snart sova, hon sitter i mitt knä och gör allt för att få trycka på datan... Hon ÄLSKAR datan!
 
 
 

Hon ställer sig upp!

Idag startade vi dagen klockan 04.53... Underbart!
Det var faktist ganska så mysigt för Minja var lugn och glad. Vi satt och mös i soffan en timme sen ville hon sova en stund igen, jag hann blunda lite i typ 40 min sen vaknade min loppa igen!
Nu har Tim med vaknat och vi ska gå iväg för att inhandla lite frukost!!
 
Min älskling kan ställa sig upp helt själv nu och gå runt bordet eller längst soffan. Ibland slår hon sej lite men är inte så jättekänslig faktist. Tiden går fort och hon lär sig nya saker varje dag, det är helt fantastiskt! Favortien är datan nu =) Spännande spännande! Så när jag är färdig är det Minjas tur att leka lite med tangenterna!
 
Mini somnade i vagenen här om dagen, med Elins mobil tätt mot örat med barnvisor...

Är man sugen så är man...

 
Igår va min lilla loppa jättesugen på Oboy så hon tog saken i egna händer...
 
Superduktig flicka!
 
Idag har varit en lugn dag, jag fick sova ut medans Tim gick upp med Minja. Sen gick dom iväg för att träffa en av Tims vänner. Jag gick och drack en kopp kaffe med Elin och Millian. Sen har vi bara varit hemma och tagit det superlungt.
Ikväll kommer Tims vän hit för att dricka lite öl å spela lite fifa... Jag beger mig till Elin för en tjejkväll. Hennes pojke Millian sover hos sin mormor och hennes sambo jobbar så det blir bara vi två... Det har aldrig hänt innan!!! =)
 
Minjas farbror fyllde 23 år här om dagen så imorgon ska jag och Mini till Tims mamma och fira honom, Tim jobbar tyvärr så han kan inte följa med...
 
 
 
 

Dom tysta orden kanske räcker...

Ibland är det svårt att hita ord för sina känslor... När man känner så mycket innom sig att det nästan svämmar över och man inte kan sortera sina egna tankar. När man älskar någon så mycket att man nästan blir rädd för hur man någonsin ska kunna förklara för denna lilla människa att hon är det mest fantastiska man någonsin varit med om. När man hade kunnat göra allt som står i ens makt för att hon ska ha det bra och vara trygg.
Att få ha ett barn i sitt liv är en känsla som man inte kan sätta ord på, och kanske behövs det inte. Kanske räcker dom tysta orden, dom som man känner i en kram eller i en blick. Kanske behöver jag inte vara rädd för hur jag ska kunna få henne att förstå hur mycket jag älskar henne, kanske kommer hon veta ändå... För dom tysta orden finns i varje andetag jag tar, för henne, för att hon är mitt allt.
 
Du var mitt allt redan innan du sett mig!

Kyrkansbarntimme

Idag var jag och min prinsessa på kyrkansbarntimme, eller jag vet inte vad det heter idag men så hette det iaf när jag var liten!
Det var jättekul och Minja tyckte det var kul med alla barnen. När vi kom dit så lekte barnen sen fikade vi lite. Efter det gick alla in i kyrkan där vi hade sångstund tillsammans. Jag brukar inte gilla att gå iväg på sånna saker med en massa människor helt ensam men vi hade en ganska så tråkig dag igår och inget att göra idag så jag bestämde mig ändå för att prova och det ångrar jag inte ett dugg! Det är på tisdagar och fredagar så kanske blir det en tur dit på fredag igen!!
 
Imorgon ska jag jobba lite i Lund kl 10-11 och sen 13.30-14.30. Det ska bli jätteroligt, jag behöver komma ut lite och aktivera min hjärna och mina händer.
 
 
 
Jag satt och kollade på gamla bilder på min lilla loppa, älskar detssa bilderna med den fina rosetten!!! Jag vet faktist inte hur gammal hon är där, men jag skulle gissa på ca 3-4 månader...

En helt underbart fantastisk helg

Jag har haft en så fantastisk helg. En sån helg som man inte ens finner ord till att kunna förklara.
När jag kommer till Kristianstad så är det som min fristad. Där är jag verkligen jag och mitt liv är mitt...
Det är en svår känsla att förklara men när jag flyttade dit så fick jag min första egna lägenhet. Jag hittade nya vänner som kommer finnas i mitt liv föralltid, underbara vänner. Jag gjorde en massa nya saker, utmanade mig själv och njöt av det livet som jag själv skapade. Jag pluggade och lärde mig teckenspråk bara för att jag ville det. Jag kunde komma och gå som jag ville och ha vem jag ville på besök när jag ville. Vi samlades alltid hemma hos mig, jag och mina vänner... Det var 4 fantastiska år!
Självklart saknar jag den tiden man samtidigt så fortsätter livet och nya fantastiska saker händer.
Jag träffade min underbara Tim och vi köpte vår första lägenhet tillsammans. Vi blev gravida och fick en helt fantastisk liten flicka tillsammans. Jag fick jobb och började jobba som tolk och hittade flera vänner. Vänner som  nu är på samma plats i livet som jag är och som jag delar min vardag med.
Livet är bra fantastiskt!
 
Finaste Jonas och Ewa
 
När vi kom till hotellet så snackade vi en massa skit och gjorde oss iordning, sen kom Jonas och vi gick ner till O´learys för att äta. Love spelade lite kärlekslåtar och vi skrattade och hade så himla mysigt. Sen gick vi tillbaka till hotellet för att dricka lite (lite mer än lite) vin. Tillbaka på O´learys spelade Artmade och kärleken sprudlade kring oss alla. Det kändes precis som förr =) En konstig känsla...
 
Vi hade nog allihopa så otroligt roligt tillsammans och det är en helg jag aldrig kommer glömma. Självklart saknade jag min bebis och man en massa men jag tror att jag behövde denna helgen, jag har liksom fått en massa ny energi nu till att vara en ännu bättre mamma!
Minja mös hemma hos sin mormor och morfar och höll igån dom på en massa bus så henne gick det ingen nöd på! Och mannen min drack öl med sina vänner till en massa matcher Fifa...
 
Jag är så otroligt lyckligt lottad som har så många vänner omring mig som jag kan dela så fantastiska upplevelser med...

Barnprogram och julkalender

Igår somnade Minja hur gott som helst när jag var ute och gick med henne, Elin å Millian. Men sen när jag och Tim gick och lade oss vid 22-tiden så vaknade hon och var ledsen. Hon fick lite ersättning men var fortfarande ledsen så Tim fick gå upp med henne. Det slutade med att vi var uppe med henne till ca kl 00.30! Sen somnade hon i min famn och fick sova hela natten i min säng hos mig. Det var riktigt mysigt men shit så varma vi blir! Och jag sov iof inte så mycket eller gott heller... Men så länge min prinsessa mår bra så är allt okej!
Jag misstänker att hon hade ont i sin mage för den kurrade en massa...
Sen gick jag upp med henne kl 6 och var uppe en timme, sen sov hon en timme till och då kunde jag gå och lägga mig. När hon vaknade kl 8 gick Tim upp md henne och jag slocknade som en sten i 40 min till innan han gick och jobbade. Han och Mini var jättesnälla och tömde diskmaskinen imorse så jag fick en mindre syssla att göra idag =)
 
Min loppa har ju inte riktigt fattat poängen med tv än men det är supermysigt att ha barnprogram på på tvn ändå för emellanåt så fassnar hon och faktist tittar lite... Jag ser fram emot tidiga mornar nu i jul med henne, gå upp och kolla på julkalendern och mysa, även om det förmodligen kommer vara jag som kollar mest haha!
Det trodde jag aldrig att jag skulle säga, att jag skulle längta efter tidiga mornar och julkalender...
 
Minja kollade på tv i några sekunder
 
Morgonkaffe är en bra sak!
 
Idag skulle vi igentligen träffat en vän men det blev avbokat så än så länge har vi inga planer. Ganska så skönt faktist!
Ska göra oss iordning och starta dagen med en promenad iaf för det är fantastiskt fint väder ute!!!
 

Min bebis står!

Min lilla loppa kan resa sig upp helt själv nu!!! Hon är så himla duktig men är en liten fegis ibland för hon litar inte på sig själv så hon gnäller lite när hon väl står för att liksom varna oss för att om hon nu skulle ramla så ska vi ta henne haha!
 
 
 
I förrgår var jag, min flicka och mannen hemma hos Minjas farfar och stylade om hans lägenhet =) Vi passade på att städa undan en massa sen fick han nya kuddar och filtar i soffan, en matta i hallen och ett överkast på en fåtölj. Det blev jättefint och han verkade iallafall bli glad!
Sen igår kom Minjas farmor hit och åt kvällsmat med oss. Efter maten blev det lite glass och kaffe sen hade jag svårt att somna haha! Jag brukar inte påverkas av kaffe men igår var det svårt att somna, det kan ju iof ha berott på något annat med det vet jag ju inte!
 
Idag var jag ute och gick en runda med Mini, Elin å Millian i ösregnet! Ganska så mysigt nu när hösten kommit ändå, jag brukar hata höstrusket men i år är det annorlunda! I år har jag ju den finaste flickan på jorden hos mig att dela hösten med så nu känns det plötsligt jättemysigt. Jag gosar ner min plutta i vagnen med filt och åkpåse, klär mig varmt och skönt och traskar runt och njuter av allt fint som finns att titta på när hösten smyger sig på.
Jag älskar verkligen att vara hemma med min bebis och jag älskar henne och hennes pappa så otroligt mycket!
Jag har tur som fått just dom i mitt liv <3
 

Kalasfirande med underbara vänner

Sitter med min lilla skrutt i famnen och myser, hon sover gott och jag njuter av henne!
Hon vaknade inte förrän klockan 06.20 imorse!!! Lyx!
Men anledningen till det var nog att hon var uppe länge igår, Adrian fyllde 25 år så vi var där på kalas och firade honom. Det blev en superrolig kväll! Anna, Jocob och Bella följde också med och Jacob körde så jag och Anna passade på att dricka lite vin! Mini underhöll alla med sitt skratt och sina miner, hon kan verkligen göra sig till!
Så hon somnade inte förrän efter kl 8 men var ändå glad fast trött fram tills dess...
 
 
 
Det gick bra i Kristianstad igår och Minja uppförde sig exemplariskt =) Hon och Emelie busade en massa!
När vi kom tillbaka till Malmö så skulle jag bara hem och byta om och hämta bilen sen köra bort och hämta upp Anna, Jacob å Bella. Men snälla Emelie erbjöd sig att ta med sig min lilla flicka hem till sig och sen komma bort med henne till Anna när jag kom dit. Så så blev det! Det var skönt eftersom jag vet att hon får all uppmärksamhet av Emelie men oj så konstigt det var att sätta sig på bussen helt själv och åka hem utan min lilla tjej. Jag kände mig halv och naken, som att alla tittade på mig och undrade var jag gjort av min bebis... Men efter en timme fick jag tillbaka henne så det var nog mer en prövning för mig än för Minja haha! Hon är ju glad vem hon än är med det är mer jag som tycker att det är lite jobbigt att vara utan henne. Jag vet att det är jättebra för henne att kunna vara med andra och att det är bra för mig med så jag lämnar henne gärna ett litet tag även fast jag tycker det är lite sorgligt haha!
 
 
Min farfar har fått sitt kök vidgjort så nu väntar vi ivrigt på en inbjudan så vi får se det =)
Snart åker jag och Minja ner till Höllviken och myser lite med mormorn å morfarn, jag ska passa på att sy lite kuddar när jag ändå har barnvakt!
 

Lunch med morbror <3

Igår blev jag bjuden på lunch av världens bästa morbror Crille. Vi åt på La Roche, det blev tapas som var supergott. Det enda jag inte kunde äta var blåmusslor, jag tycker om smaken men så råkade jag titta in i den och dom ser obehagliga ut så efter det vände det sig i mgaen på mig... Men allt annat var gott! Tack fina bror!
 
 
Idag ska jag, Minja och Emelie åka till Kristianstad och hämta biljetter till nästa lördag då Artmade spelar på Olearys. Det ska bli så fantastiskt roligt att se dom. Vi blir ett litet gäng, ett underbart gäng! Jag, Ewa, Magdalena, Heidi och Jonas. Alla är vänner som jag träffat undertiden jag utbildade mig i Önnestad till tolk. Vissa av oss har inte träffats på ett bra tag så det ska bli så himla roligt.
Ett problem har dock varit resan dit och hem... Sista tåget går hem kl 00.06 och då vet jag inte ens om dom spelat färdigt, sen går det en buss kl 02.00 typ men det tar nästan 2 timmar att åka hem med den och sen stadsbuss på det... Det betyder att vi skulle vara hemma ca kl 05.00 på morgonen!!! Men så sa min underbara pappa igår att han kan fixa ett hotellrum till oss! Så nu har jag och Ewa bestämt att vi ska sova på hotell i Kristianstad istället =) Sån lyx!!! Jag längtar så mycket efter denna dagen att jag har fjärilar i hela kroppen!
Gud vad kul det ska bli!!!!!!
 
 
Igår var jag nere hos mamma och pappa och åt kvällsmat, min mamma lagar världens godaste mat!
Så passade jag på att be mamma att färga mitt hår, det blev bra som det brukar bli =)
 
 
 
Igår jobbade Tim första dagen på sitt nya jobb, det gick tydligen jättebra och dom slog rekord! Mini ville gärna följa med pappa till jobbet och leka med visparna men hon fick till slut stanna hemma med sin mamma istället. Och det var nog okej för sen busade hennes mormor och morfar med henne hela kvällen!

KANELBULLENSDAG

Ojoj idag är det kanelbullens dag! Och Minjas farbror Robin kommer hit idag och leker med Minja så då måste vi ju äta kanelbullar!!!
Jag är så glad, har nästan blivit av med alla min mammakilon nu så då kan man förtjäna en kanelbulle såhär för att fira dessa underbara bullars dag! =)
 
Imorgon ska jag och Minis morbror Crille äta lunch tillsammans i stan. Han har inte träffat prinsessan på ett tag så han blir nog överraskad över hur mycket hon vuxit.
Igår var vi på bvc och hon väger 8085 g och är 70,5 cm lång! Min stora flicka!
Allt annat var också bra med henne och hon är tydligen tidig i sin utveckling så vi är mycket stolta över henne!!!
 
Ikväll kommer nog Elin hit och myser lite, Tim ska jobba sista dagen på sitt gamla jobb idag så det blir skönt att få lite sällskap!!!
 
Favorit i repris, älskar denna bilden <3

Till farbrordoktorn

Min älskade lilla unge har sedan typ två-tre månader tillbaka vaknat klockan 5 på morgonen... Då går vi upp och myser lite, hon får risgröt och så leker vi en liten runda. Efter ca 2-3 timmar är hon trött och sover igen. Då kan hon sova allt från 40 min till 2 timmar.
Dom första gångerna hon vaknade så tidigt så trodde och önskade jag att det bara var en liten fas... Men det har fortsatt så den lilla fasen var lite längre än jag hoppats! Men varje morgon när hon vaknar så är hon så superglad och bara helt fantastisk så det går inte att vara annat än glad fast att man får starta dagen tidigast i kvarteret!!
 
Glad liten morgonskit
 
Igår var jag och min skatt nere hos mormorn å morfarn. Morfarn hade tagit ledigt nån timme bara så han kunde mysa med Minja. Dom älskar henne verkligen något helt enormt... Underbart att se dom tillsammans!
 
Idag ska Minja till doktorn på 8-månaders kontroll. Det ska bli kul att se hur lång hon blivit och hur mycket hon väger. Jag vet inte vad dom ska kolla mer så det blir spännande!
 
 
 

Mini kryper! (nästan påriktigt =))

Igår gick jag och Minja ner en runda till stan. Lämnade tillbaka ett par byxor som jag köpt men som inte passade, och så köpte jag en liten frigolitkans som jag ska klä med spets. Låter kanske tokigt men det kommer bli superfint, visar foto sen!
På kvällen tog jag och min prinsessa ett bad, Mini älskar att leka med vattnet! Sen cyklade jag bort till Elin och tog ett glas vin och pratade lite skit.
 
Idag jobbar Tim lunch, jag har bara städat en massa idag och lekt med prinsessan såklart!
Idag har hon lärt sig att krypa!!! Hon är uppe på knäna och tar den ena armen framför den andra men hon kommer inte upp på händerna.. men snart snart så är det riktigt kryp!
 
 
Min lilla stjärna har legat och sovit på min mage i över 1,5 timme nu, så underbart mysigt att ha henne snusandes så nära! När hon vaknar ska jag göra mig iordning och pack våra saker för i eftermiddag ska vi ner till Minjas mormor och morfar i Hölviken. Jag ska hämta lite tyger och spets och då passar vi på att äta där. Eller det var rättare sagt ett krav att vi stannar och äter eftersom hennes morfar inte träffat henne på länge och han har Minja-abstinens =)
 
Du är det vackraste jag vet <3
RSS 2.0