Mummmsande

Åh min lilla loppa har blivit så stor! Hon är 3 veckor och en dag gammal idag och hon väger nu 4005 g!!!
På en vecka har hon gått upp 345 gram! En liten mummsare här, precis som sin pappa =)
Hon var superduktig på BVC och allt gick jättebra. Jag är så stolt över henne när vi är där, eller ja det är jag ju alltid!


Min älskling <3

Nu har vi lilla Ludde på besök, mamma och pappa kollar på hockey så vi passar Ludden under tiden!
Vi var och hämtade mat innan på Spoonery. Helt underbar mat har dom, en massa långkok som jag igentligen inte gillar haha, men deras har faktist varit gott. Så jag och mamma delade på en skogssvampsoppa och sen biffstroganoff (fast det var mer bara en köttgryta!). Det var mumsigt men nu hade det suttit fint med lite efterrätt haha! Men min flicka sover så gott nu så jag vill inte dra iväg med henne till affären, får bli utan mums!

Imorgon ska jag träffa mina mammakompisar =) Ska bli jättemysigt, blir nog lite fika så vi längtar lite extra mycket! Och på tal om det så kom jag precis på att jag har kanelbullar i frysen! Ojoj, dom ligger illa till nu! Får se om dom slinker ner i magen eller om det blir en kopp te istället =)

Oh förresten, dom försa dagarna efter att vi kom hem med Minja så var hon så fasligt knorrig i sin lilla mage. Vi provade minifom men det kändes som att det bara blev värre... Så fick vi tipset om fänkålsté och oj så bra det är! Jag försöker att dricka tre koppar per dag, morgon, middag och kväll. Och det fungerar verkligen, hon har inget knorr i magen längre, men så igårkväll så glömde jag min sista kopp och så knorrade hennes mage hela natten. Så nu vet jag att det verkligen fungerar och nu ska jag inte glömma det fler gånger!!!


BVCdag

Igår hade jag en allvarlig dag så det blev inget skrivet här!
Jag bara kände mig så tråkig och avslagen, det hände liksom inget roligt...
Men sen när tim börjat jobba så tog jag lillfisen i vagnen och promenerade ner till stan för att hälsa på Tim på jobbet. Det var 10 grader vamt och solen strålade, det gjorde mig på lite bättre humör iaf. Sen på kvällen kom Nicole och det var skönt! Behövde lit stöd i livet haha!


Liten loppa i solen

Igår blev Minja 3 veckor och då kan man vara vaken en hel dag!!! Hon vaknade vid 9 på morgonen och somnade inte förrän vid halv 6 på kvällen, bortsett från några små 10 minuters nappar under dagen.
Visst är det mysigt när hon är vaken men en hel dag är lite till å ta i, jag kunde ju knappt gå på toa eftersom hon inte gärna ville ligga ensam och ha det tråkigt =)
Det är skönt att jag har vagnen, för då kan man lägga henne i den och ta den med sig runt i lägenheten...


Ungrfär såhär pigg är man när man blir 3 veckor gammal!

Idag har det inte hänt så mycket än, jag ska snart ta på min flicka och gå till BVC, tyvärr jobbar Tim kväll så han kan inte följa med. Men efter BVC så kommer min mamma och äter kvällsmat med oss. Hon ska på hockey ikväll med pappa, så i väntan på det så underhåller hon oss.

Uppdaterar om BVC ikväll, spännande och se hur mycket hon gått upp i vikt!
<3

Badflicka


Princess off Malmö!

Igår badade vi vår lilla prinsessa. Dom andra gångerna hon badat så var det inte så populärt, mest skrik och gråt. Men denna gången hade jag köpt en "badhjälp" det är som en insats i fortté till badbaljan som man kan lägga henne på. Toppen tyckte bebisen och mamman!!!
Det kändes jättebra att hon tyckte det var mysigt med vatten ändå, jag vill ju gärna gå på babysim sen så då är det ju en fördel att inte vara en fegeknege haha!

                                   

                         

Idag har vår man jobbat dag, vi har haft en lugn dag. Var ute en runda och handlade mat, annars har vi bara myst och pussats. Det är så skönt med sånna dagar ibland, man liksom uppskattar att inte göra så mycket ibland när man under ett tag gjort ganska så mycket!

Aldeles snart ska jag gå och fixa lite mat inför kvällen. Det blir hemmagjorda hamburgare! Nu när jag började tänka på mat blev jag hungrig, får sätta lite fart så att det står mat på bordet snart!



Jag blir så glad när jag ser att ni kommenterar! Känns kul att veta vem som läser och roligt att få lite respons!!
Så fortsätt gärna med det, och ni som inte gör det, skriv gärna en rad eller två!

Underbara liv

Nu är vi färdiga med pausandet och tillbaka till skrivandet! Har gjort en hel massa saker dom senaste dagarna så jag har helt enkelt inte haft tid till att sätta mig vid datorn, men nu fanns det en liten paus.

Tim har jobbat hela helgen så jag och min loppa har myst lite i Höllviken. Crille och Millan var också hemma i fredags så vi hann med lite mys med dom också. Fick superfina kläder av turturduvorna till min tjej, dom är på tvättning nu men ska visa sen när dom är torra! Sen har ju självklart mormor köpt lite fina kläder till henne fast det berättar vi inte för hennes pappa för då blir han galen =) Han tycker vi har så det räcker, men det har man ju aldrig haha!!!

Annars har vi varit en runda på Mobilia med mormorn och fått lite nytt smink, det är så himla tråkigt att köpa eftersom det är så galet dyrt... Så det uppskattas lite extra att få av sin mamma =)
Tack tack snälla underbaraa mor min! <3

Både igår och idag har jag varit ute och gått med Elin och hennes Millian, eller ja Millian fick följa med sin pappa idag medans Elin gick ner till stan med mig. Jag är ute efter en bra napp till Minja. Hon har lite sned näsa, sen hon låg lite fel i magen, så hon behöver en napp som inte trycker till hennes näsborre, men det har viasat sig vara ett projekt att hitta en sådan. Plus att hon har ganska så hög gom och jag är inte säker på att hon får bra grepp om napparna eftersom hon inte är jätteintresserad av dom, och då har jag ändå provat en massa olika! Så jag har en bild i huvudet av hur jag vill att den ska se ut, frågan är bara om det finns sånna haha!
Så projekt hitta napp fortsätter...

 
Min finaste bebis på promenad i solen!



Som jag längtat efter detta underbara väder!

Min man har varit och spelat fotboll idag och nu lagar han mat till oss, han är bäst min kock! Det är så skönt dom dagar när han är ledig, både jag och min flicka älskar ju att få lite mer tid med honom =) Så sen blir det mys resten av kvällen. Och han informerade dessutom att eftersom vi inte mummsat något speciellt mycket i helgen så får man göra det idag! Toppen! Så det blir nog chipsinhandling sen efter maten!!!


 
Gud vad jag älskar mitt liv och alla fina människor omkring mig!
Jag har världens underbaraste familj, både min lilla familj (Tim och Minja) och min stora familj (mamma, pappa, Crille å Millan)
Jag har underbara vänner och extra roligt är det med dom nya vännerna som kommit in i mitt liv sen jag blev gravid, dom som själva har barn och som jag känner att jag numera har så mycket gemensamt med...
Dom som tycker det är lika kul som jag tycker det är att tjata om bebisar, blöjmärken och bvc-sköterskor haha!
Jag trivs så himla bra i vår lägenhet och känner att vi börjar skapa minnen här så det blir mer som ett hem, istället för bara en lägenhet!
Och sommaren är på väg! Solen tittar fram mer och mer och det börjar bli lite varmare i luften, jag älskar sommaren!
Ja, jag har faktist precis allt man kan önska sig!
Tack för att jag får vara jag!!!

En till prinsessa

Idag jobbade Tim dag för första gången sedan vår lilla loppa kom. Det gick faktist riktigt bra att vara ensamma hemma, dock hinner man inte göra så mycket under dagen som man tror att man ska... Jag har nämligen haft en bebis i famnen en hel del och då känns allt annat så oviktigt och långt borta.

Vår favorit-Sara kom och hälsade på oss en snabbis i eftermiddags... Minja fick jättefina kläder av henne som kommer sitta som en smäck till sommaren!



Annars har vi varit ute och gått idag, vilat en liten stund, plockat undan, handlat och lagat kvällsmat lagom tills vår man kom hem! Att det kan ta 10 timmar fattar jag inte men så är det tydligen haha!

Och idag kom den nya lilla prinsessan. Hon va 51 cm lång, precis som min prinsessa och vägde 3280 gram, bara 5 gram mindre än Minja... Lite roligt att dom var så lika!
Min farfar gissade på att Minja skulle komma kl 4 på morgonen, det gjorde hon ju inte men det gjorde tronarvingen istället!!!

Nu är min älskade flicka trött och hennes pappa försöker söva henne, inte helt utan protest haha!


Älskar er!

Bara massa mys


Min lilla sömntuta, hon älskar att sova på mammas och pappas bröst!



Igår var en härlig dag. På morgonen kom tre vänner med sina barn och hälsade på oss, eller ja Anna hade lämnat sin Bella på dagis så hon lånade min lilla loppa istället! Sen var det Elin med sin Millian som är 5 månader gammal och Madeleine med sin Olivia som var beräknad till samma datum som Minja, men hon kom tre dagar för tidigt så hon är 9 dagar äldre än min flicka. Vi hade så himla mysigt, pratade och fikade i flera timmar =)
Sen på kväällen kom moster Nicole och kramades med oss, hennes mamma hade skickat med jättefina presenter som vi blev superglada för! Känner att hon redan är ganska så bortskämd min lilla prinsessa, men så ska det ju vara!!!


I förrgår var vi hemma i höllviken och mös, det är så underbart att se Minja mysa hos msin mormor och morfar... Jag blir varm i mitt hjärta!

 
Mormor Anita <3

 
Morfar Clyde <3

Idag har vi också varit effektiva, gick en runda ner till stan och handlade te. Sen tog vi bussen för första gången med älsklingen för att besöka bvc. Hon hade gått upp en massa sen sist, nästan 300 g på en vecka!! Nu väger hon 3660 g, jag har visst grädde i mängder haha!

Imorgon ska vår Tim jobba dag, första gången jag är ensam en förmiddag med vår bebis, känns faktist helt okej. Det är jobbigare att vara ensamma hemma en hel kväll då, för på förmiddagarna finns det mer att göra. Jag går gärna inte ut ensam på kvällarna när det är mörkt ute så det blir mycket innetid då...

Ikväll blir det korvstroganoff, min älskade underbara man ääälskar nämligen det så nu har han kockat till oss =)
Han är verkligen den finaste mannen på jorden min Tim, känns som att han gör allt för att jag och vår dotter ska ha det bra... Och han lyckas verkligen! <3

Sovmorgon, man tackar!

Solen skiner och det känns som vår!
Vi var ute och gick en runda nyss för att köpa lite vitaminer till mig och det var så himla skönt i solen!

Vår lilla prinsessa åt sista gången vid 12 inatt innan vi gick och lade oss, sen vakade hon vid 4 och åt. Vid 5-tiden var vi färdiga och skulle gå och lägga oss igen, fast där började våra planer gå isär. Min lilla loppa var nämligen pigg och skulle inte alls sova. Så det blev mammas famn i gungstolen i en timme innan hon kände sig redo för lite till sömn. Det gjorde ingenting för sen fick vi sovmorgon till halv 10!!! Hon är bäst vår lilla bebis <3

   

Idag är annars dagen som vi inte längtat efter, vår älskade man ska lämna oss för att laga mat till en massa hungriga gäster... Jag känner att även fast jag vetat det ettt tag så är jag inte alls beredd på detta! Jag vill inte vara ensam hemma hela kvällen, eller ja jag kommer ju aldrig vara ensam mer men jag menar att jag vill ha honom hemma. Det är så himla mysigt att ha honom här med oss ju!
Så eftersom jag är så sällskapssjuk så blev det ett samtal till mormorn för att fråga om vi får komma och mysa lite, och tänka sig hon sa JA!!!

Nu ska jag pussa lite på min älskling innan han går!

Knorrig dag

Jag älskar att se mina två älsklingar tillsammans! Känslorna i mitt hjärta när jag tittar på dom är obeskrivlig...
Det är många som varnat och berättat om hur prövande den första tiden är för förhålandet efter att man fått en bebis. Nu har det inte gått jättelång tid än men fram tills nu kan jag inte hålla med. Vi har det så himla bra tillsammans, inget gnäll och inget tjat. Det känns som att vi hittat bra roller och hjälper varandra så gott det går.
Jag skulle göra allt för att min lilla familj ska må bra, dom är ju det finaste jag har!


Detta är kärlek!

Idag har vi bara tagit det lungt, inga besök och inget farande... Bara en massa hemmamys! Mitt lilla hjärta har haft lite knorr i magen så det är mammas och pappas famn som gällt mesta delen av dagen =)
Men det är så himla mysigt att ha henne sovandes hos en så det gör absolut ingenting!

Vi var ute alla tre och gick en runda imorse och det var supermysigt! Tyvärr så är ju vädret lite till och från nu så rätt vad det är så regnar det, men vi klarade oss undan det ganska så bra!



Tim kom och hämtade oss efter festen igår, prinsessan var så snäll hela kvällen!


Nu ska vi snart äta fläskpannkana som mannen min gjort! Imorgon börjar han jobba igen och det ser vi inte alls fram emot! Det är så fantastiskt underbart att ha honom hemma hos oss hela dagarna. Då kan vi mysa och pussas en massa, bara att ha sällskap när man äter är ju jätteskönt. Men vi ska nog klara oss ändå, lilla muminbebisen och jag även om vi kommer längta efter pappa en himlans massa!!!


Ynklig liten loppa...

Nu ligger hon här, mätt och glad med en väldig hicka. Hon har hicka flera gånger om dagen min flicka. Det hade hon väldigt ofta redan i magen och det har fortsatt nu, men hon verkar inte särskilt besvärad av det så det är ju skönt! Dags för lite mys innan maten <3

Kärleksunge

Igår hade vi en intensiv dag så det blev ingen tid över för bloggande...
Efter frukost tog jag med min lilla loppa på en promenad i det fina vädret, hon älskar verkligen att ligga nerbäddad i vagnen elller bilstolen. Så fort vi tar på henne ytterkläder så somnar hon eller bara ligger och njuter. Under tiden så dammsugade och svabbade min man lägenheten! Så nu är här rent och fint igen!
Sen stod det badning på schemat, första gången vi badade prinsessan så var det ju inte allt för uppskattat. Men denna gången gick det bättre, hon gnydde lite emellanåt men väl under vattnet så var det okej...
Sen kom Emelie på en snabbvisit och där efter morbror Uffe. Han hade med sig en massa fin MFF kläder till Minja så om nån vecka när ho växt till sig kommer hon bli superfin  sina blåvita kläder!!!
Fram emot kvällen var det besök på schemat igen, Jenny, Dorfen och Egan kom för att mysa med vårt lilla underverk. Fick en massa fina presenter igen och så hämtade vi lite mat och åt tillsammans. Blev en supermysig kväll och Minja var supernöjd!



Idag ska mannen min snart iväg och spela fotboll och undertiden kommer mina föräldrar och håller mig sällskap. Sen ikväll släpper vi iväg mannen på 25-års fest. En av hans bästa vänner som bor i London är hemma för att fira sin dag och prinsessan är fortfarande lite för liten för sånna tillställningar. Så hon och jag följer med mamma och pappa till några vänner istället och äter kvällsmat så hämtar mannen oss sen inatt när han kör hem.


Jag tycker det är som mest mysigt när min bebis har pyamas på sig, då är hon sådär varm och gosig och luktar underbart gott... Tyvärr så är hon ju en liten slabbfia så det går åt nästan en pyamas per natt haha!

 


Nu är mormor och morfar på ingång så nu får vi avsluta!

Älskar dig min underbara fina dotter <3

BVC-besök och kärlek

Igår blev det en ganska så lugn och skön dag... En förmiddag hemma med en massa mys, sen åkte vi och handlade lite blöjor och blev bjudna på kvällsmat i höllviken. Det va jättemysigt att komma hem till mamma och pappa med vår prinsessa, det kändes liksom att det va påriktigt vi har henne och att hon verkligen kommer vara med oss allid! Underbart!

 
Mätt liten loppa                                                       Det är bra att ha en uppfinningsrik pappa!

Idag fick vi lagom sovmorgon som vanligt =) Mitt hjärta åt sista gången vid kl 12 inatt innan vi gick och la oss. Sen vaknade hon för mat vid 4-tiden och sen blev det frukost när hon vaknade kl 8 imorse! Ungefär så ser alla våra nätter ut, det är så himla skönt att vi alla får sova så mycket, och Tim får sova hela nätterna igenom så han är alltid pigg på dagarna vilket hjälper mig en hel del! Så när jag är trött så kan jag gå och lägga mig lite och han har en massa energi till vår lilla plutta! Han är verkligen världens bästa pappa! Ja, delat med min pappa då såklart haha!
Sen blev det ett besök på bvc, det gick bra och Minja var jätteduktig!! Hon hade gått upp ca 240 gram vilket var jättebra så det kändes skönt att veta att hon äter som hon ska!
Sen hade vi en liten kris här hemma, för jag har haft så otroligt ont i huvudet idag. (Min mamma googlade fram att det var vätskebrist, fast att jag dricker typ 2 liter vatten om dagen!!!) Alvedon hjälpte inte så jag hällde i mig en MASSA vatten och samtidigt var jag väldigt väldigt hungrig... Så man kan kanske förstå vilken nivå det var på stämmningen här hemma innan jag ätit och vilat lite haha! Det är tur att min man älskar mig och vet att det går över, för annars hade jag nog levt ensam för mycket länge sedan =)

Ikväll kom moster Nicole och hälsade på, Minja fick en jättesöt gosedjurskanin i present! Så kul det kommer bli när hon blir tillräckligt stor för att kunna leka med alla sina saker!
Tim hade lagat jätegod mat så Nicole åt lite med oss, sen blev det mammas kanelbullar till efterrätt, min mamma bakar världens godaste kanelbullar!!!


Min bästis med min grodbebis

Måste ju visa hur fint mina älskade föräldrar hade gjort det här hemma tills vi kom hem från sjukhuset... Mamma hade blåst upp ballonger och serpentiner och satt upp lite överallt, sen stod det en underbar mamma-barnblombukett på bordet tillsammans med en vit gosedjurskanin från Tommy Hilfiger. Anledningen till att det var just en kanin är att när jag låg med värkar på sjukhuset och fick klämm på lustgasen så förvandlades jag till en kanin! En sån tecknad mörkgrå kanin med vit mage och vita tassaar, som en gammal gubbkanin med käpp! Så jag låg där på sjukhussängen och berättade för mamma och Tim att jag var en kanin och visade hur jag såg ut haha! Därför fick vi en kanin!!! Och så fick vi en jättefin liten typ staty av pappa, den kan jag titta på 100 ggr om dagen och ändå inte tröttna. Jag älskar den!!!


Vi har varit hemma i en vecka idag och jag har förbjudit Tim att ta ner sakerna, jag älskar att gå och titta på presenterna och ballongerna haha! Känns som att jag vill fira att vi fått en underbar liten flicka varje dag i hela mitt liv! Men jag har lovat hatt han får ta ner det på lördag =)


Present av morfar Clyde!

Jag har fotograferat alla sakerna som vi fått och ska sätta in det i hennes album sen och skriva vem allt kommer ifrån, tänkte att det kan vara kul att veta när min lilla flicka blivit större. Vi har verkligen fått supermycket fina saker, vi har så underbara familjer och vänner! Tänk så lyckligt lottade vi är!

Min älskling ligger och sover nu, hon är det ljuvligaste jag sett i hela mitt liv. Vi kan verkligen sitta och titta på  henne i timmar och aldrig får man nog! Jag bara älskar och älskar henne så gränslöst mycket!!! <3

Kärleksdag

Grattis på alla hjärtans dag min älskade dotter!
Idag fick du två bodysar som din pappa valt ut och köpt helt själv, en enfärgad mörkrosa och en mörkrosa med ljusrosa ränder...
Du kommer bli så fin i dom, precis som i allt annat du har på dig!


Denna lilla godingen vaknade jag till idag, ljuvligt!

Mamma fick också present minsann, en jättefin sjal med en geisha på!
Måste ju visa vad jag också fått av min underbara man i "födselgåva" tror jag det heter... Ja för att jag födde hans barn haha!



Idag har annars varit en lugn dag, vi hade en tid bokad på ammningsmottagningen på sjukhuset eftersom min flicka bara tar det ena bröstet. Så häromdagen så var Tim och hämtade en pump som vi lånat och när jag testade det "dåliga" bröstet igårkväll så ville hon plötsligt ha det... Så det blev ingen ammningsmottagning!
Istället så tog vi på oss och provade vagnen för första gången. Min lilla pingla tyckte den var aldeles utmärkt bra! Hon sov under hela promenaden, blev en runda till Malmborgs för lite inhandling av mat och annat braåha!


Kännde mig så stolt med min bebis i vagnen, som om jag var den enda mamman på jorden!

Idag har Minja fått sitt första paket på posten! En jättefin turkos dress som kom från Tiger!!! Vi hoppas och längtar så att han och hans mamma kommer och hälsar på oss snart. Nu är det jättelänge sedan vi sågs, igen!! Varje gång tänker jag att nu ska det verkligen inte dröja så länge tills nästa gång men jaa, det blir visst så ändå!
Men nu har min älskade vän lovat att komma snart så det ser vi fram emot en massa.


Första paketet på posten

Denna underbara hjärtedagen avslutade vi med tacos, min älskades favorit! Blir möjligtvis en av mammas kanelbullar på det =)
Nu ligger min älskade prinsessa i sin pappas famn och sover. Det är en så fantastisk känsla att se dom tillsammans, det flyger fjärilar i min mage och smäller fyrverkerier i mitt hjärta när jag tittar på dom.
Jag har verkligen förstått meningen med livet nu, det är galet så mycket man kan älska varje minut av varje dag! Och så mycket man kan uppskatta livet och personerna i det.
Nu förstår jag hur mycket jag betyder för mina föräldrar och jag känner att dom om möjligt betyder ännu lite mer för mig än innan. Gud vad jag älskar min stora och lilla familj! <3

Min fina Muminbebis

Idag har vi varit hos ortopeden för att kolla Minjas höft. Läkaren på sjukhuset tyckte att höfthulan klikade lite så han ville att vi skulle kolla upp det. Så idag har dom undersökt och gjort ultrljud på min bebis och allt såg bra ut. Jag var lite nervös innan så känslan när dom sa att det var bra, var helt underbar!


På väg till farbrordoktorn

Jag hittade foton i Tims mobil nu från sjukhuset. Jag var inte riktigt i tillstånd att fotta något under de första två dygnen (hade all min koncentration bara på min bebis) så jag har inga bilder alls på min mobil från de första timmarna... Men sån tur är så har Tim det!


Några minuter gammal i Mormors famn


Här hade vi fått komma till vårt rum

Så otroligt mycket känslor som bubblar i min kropp när jag ser bilderna som hon är helt ny på. Tänk att då hade jag inte en aning om vem hon var eller hur hon var...
Nu har vi haft henne i sex dagar och mitt liv har aldrig varit underbarare! För varje dag som går så lär vi oss mer om vem hon är, vad hon gillar och ogillar... Hon är väldigt sällan ledsen, om vi byter blöja så kan hon berätta att det är drygt, eller om hon är hungrig så kan det komma det en liten klagan. Utöver det så är hon väldigt nöjd med livet. Hon äter ca var tredje-fjärde timme, sover hela nätterna med undantaget för en måltid.
Igår bestämde vi oss för att bada henne, det var ingen hit. Hon skrek mest men så fort hon kom upp så var hon väldigt nöjd!

  
Mycket mysigare att vara naken i en handduk än i badkaret!


Min älskade nybadade lilla Muminbebis!

Snart hoppas jag på att min lilla flicka vaknar så att hon kan äta lite, sen ska jag ge mig ut på en snabb liten tur för första gången sen hon kom. Jag ska åka och hämta ut ett paket på kronprinsen...
Så hon får klara sig ensam med sin pappa!!! <3


Välkommen älskade prinsessa!

Minja Alicia Lo
Den 7e Februari 2012 klocka 15.20

Vällkommen till världen vår underbara fina dotter!

Vi älskar dig!




Så kom hon äntligen, den finaste mest perfekta lilla flicka jag någonsin sett!

Den 6e februari vid 23-tiden hämtade jag Tim på jobbet, då började jag känna av lite dova värkar i ryggen men vi gick och lade oss som vanligt vid 24-tiden och jag somnade snabbt. Klockan 01.30 vaknade jag och kände att det hade satt igång en aning men det gjorde fortfarande inte ont så jag låg kvar i sängen. Efter 45 minuter, kl 02.15 gick jag upp eftersom det började göra lite ont, tog två Alvedon och insåg snabbt att jag inte skulle få sova igen på ett bra tag... Jag satte mig i vardagsrummet med tvn på och tog en värk i taget. Det fungerade fram till ungefär kl 04.00 då började det göra mer ont så jag ringde till MAS för att kolla av hur det såg ut där. Jag hade då ca 6 min mellan värkarna så jag fick besked om att äta frukost och ta en varm dusch och höra av mig när det blev mer intensivt. Dom sa att det fanns lediga platser så nu planerade jag för en bebis i Malmö.
Klockan tickade på och värkarna fortsatte och blev allt mer intensiva. Jag tog en dusch och ett bad och det lugnade sig lite... Fram tills jag kom ut från duschen, då var det tillbaka till ca 5,5 minuters mellanrum.
Gjorde lite frukost, två mackor med ost och marmelad, äpplejuice och te tillsammans med datan i köket.



Klockan 07.00 ringde Tims alarm och han kom ut till mig i köket, nu hade jag ont och var riktigt glad att inte behöva vara ensam längre. Fram tills nu var jag så koncentrerad på mina värkar så det var faktist riktigt skönt att vara ensam och få lov att lunka runt i lägenheten som jag ville, men när värkarna började komma tätare och göra mer ont så var det väldigt så skönt att ha Tim nära.
Han började klä på sig jeans och tröja och jag sa på en gång att "du behöver inte alls göra dig färdig nu för det kommer ta många timmar innan vi åker någon stans, det är 5,5 min mellan väkarna och man får inte komma in förrän det är ca 3-4 minuter mellan dom..."
Han lyssnade inte på mig utan tog på sig, gjorde frukost och åt. Och det var tur för kl 07.30 kom värkarna med ca 4,5 minuters mellanrum och jag ringde till MAS för att kolla av igen. Dom meddelade att dom har intagningsstopp så jag får åka till Ystad eller Lund. Valet var enkelt eftersom jag helatiden velat föda i Ystad men kännt att malmö är så nära så det är enklare att åka dit.
Jag ringde till Ystad och dom välkomnade mig. Jag kännde att jag ville ha Tim i baksätet med mig när vi åkte dit så vi fick ringa min mamma som körde raka vägen till Malmö för att hämta oss. Klockan 08.00 satt vi i bilen som styrde mot Ystad. Klockan 09.15 var vi framme och fick komma in i ett rum på en gång.
Vi fick en barnmorska som hette Sandra, helt fantastisk var hon!
Efter ca 30 min fick jag lustgas men vi var inte vänner direkt i början, men efter ett tag fick jag klämm på det och vi blev bästa vänner...
Torsten (som jag fick veta att lustgasen hette) och jag mot världen, tillsammans klarade vi allt!
Mitt hjärta var helt underbar under hela tiden, har serverade mig proviva och gav mig en massa styrka och kärlek. Kände mig som en superwomen när han fanns vid min sida, han fick mig iaf att känna mig så!
Värkarna fortsatte fram till kl 12.55 då kom första krystvärken. Det gjorde ont och var en hel annan smärta än de tidigare värkarna. Bebisens hjärtljud gick ner under värkarna och det var inte så bra. Så dom satt en elektrod på hennes huvud och tog ett blodprv på henne, men allt såg bra ut. 
Sen fortsatte det fram till ca kl 14.00 då hade barnmorskorna blivit allt mer oroliga över bebisen så nu ville dom verkligen ha ut henne, JAG MED!!! Barnmorskorna hade bytt av varandra och min barnmorska hette nu Anita!
Klockan 14.10 bestämnde som sig för att använda sugklocka och barnläkaren kallades in.
Min älskade mamma som kört oss dit satt under 6 långa timmar utanför och väntade. Hon varken kunde eller ville åka hem och det kändes så bra att veta att hon fanns där nära. Gud vad jag älskar dej mamma!!!!!
Barnläkaren och en massa sköterskor, barnmorskor och en praktikant rusade in i rummet för att få ut min lilla bebis.
Två värkar med sugklockan tog det sen låg hon plötsligt där på min mage. Rosa, varm och klibbig med stora svarta ögon och en massa hår på huvudet. Hon var det vackraste jag någonsin sett och jag kunde inte riktigt förstå att hon var min och att hon var här. I den sekunden förändrades vårt liv för all framtid. Det hade kommt en liten person till oss som från och med nu kommer vara den absolut viktigaste och mest dyrbara människa i hela mitt liv.
Den kärleken som jag kände det ögonblicket jag såg dig går aldrig att beskriva med ord...
Det var helt magiskt!


Ca 48 timmar gammal...


Underbara princessa!


Hemkommen ca 3 dygn gammal


Trygg i pappas famn på sjukhuset

Nu är vår flicka fem dagar gammal och vi har vi varit hemma i tre dygn, varje minut av varje dag är de underbaraste minuterna i mitt liv!
Jag har aldrig varit så lycklig och aldrig kännt mig så tacksam över livet som nu.
Tack vackra underbara flicka för att just jag fick bli din mamma!
Och tack min älskade fantastiska Tim för att du valt just mig att dela ditt liv med! Du är totalt oslagbar och jag älskar er båda så mycket att det blixtrar i hela mig...

BF+5

Åh vilken tur att mina älskade underbara föräldrar kom och höll mig sällskap ikväll, för inte har det kommit någon bebis än!!!
Åkte en runda med mor min till Mobilia i eftermiddags för att inhandla lite nödvändigheter... Sen åkte vi hem och mötte upp pappa och lagade mat, blev korvstroganoff. Tänk vad tråkigt det hade varit att ära ensam en kväll som denna =)

Kvällen har sedan ägnats åt tv-tittande, såg först Sofias änglar... Så underbart program, jag hade också velat vara som dom som får åka runt så och göra fina saker för människor som behöver det!

Imorgon är det den 7 februari, ett datum som många gissat att vår lilla flicka ska komma...
Jag hade tyckt att det hade passat sig aldeles utmärkt om hon med kännt så!

Min mans cykel har gått sönder och är nu hos doktorn så jag fick köra honom till jobbet innan idag. Så snart ska jag ta på mig strumpor, skor å jacka och bege mig iväg för att hämta hem honom igen.

Status: oförändrad

Har sovit gott denna natten med... Och idag vaknade vi till snö! Tycker det räcker med att det är några minusgrader nu, snön kan jag vara utan!

Det är så bra när Tims mamma och Micke är här för Micke är en riktig liten fixargubbe så nu har vi en taklampa i Knytets rum! Jag har köpt en typ lampkrona för länge sedan men sen blev det lite fel med själva kontakten, men nu är det fixat!! Ska bara köpa en glödlampa så kan vi sprida ljus i rummet!!
Jag tror att jag fortfarande är lite mätt efter att dom var hon oss igår, hade en jättemysig kväll! 

  
Liten flicka ska ha rosa lampa!

Tim ska jobba kväll idag och jag känner redan nu vilken panik jag kommer ha idag om inte detta satt igång innan han åker. Det är så himla drygt att bara vänta nu! Så jag fick ringa min mamma och tvinga hit henne och pappa ikväll haha! Fösökte locka med att jag kan laga mat och när jag bad snällt så kunde hon inte säga nej haha! Så  nu behöver jag inte ha en jättelång ensamkväll i väntan iaf! =)

Nu är jag en riktig tjockis, det är sjukt att magen kan tänjas ut så mycket! Ser ut som jag har en medicinboll där inne nu =)


Försök att slå den =)

Nä nu ska jag fortsätta göra ingenting, eller jo just det, jag ska ju VÄNTA!!!! <3

Lugnet efter stormen...

Vi har haft en underbar och fartfylld dag!
Först blev det kalas med prinsesstårta sen raka vägen hem för att laga mat inför kvällen. Det bjöds på pasta med bacon, kyckling, stekta sugarsnaps, paprika, porjulök och ruccola tillsammans med en vitlök och basilikasås.
Och efterrätten (mycket viktig) blev hallon- och björnbärssmulpaj. Jag hade inte riktigt tid att vara duktig och ställa mig och baka så vi köpte faktist en sån fryst i påse som man klipper av ena örnet och häller ut bären, sen andra hörnet och häller över smulet... Med en skvätt kanel och lite smör innan den gräddades så blev den faktist jättegod! Kan varmt rekomenderas om man har lite ont om tid!! (eller bara inte orkar baka!)

Glömde ju erätta igår, vi såg faktist melodifestivalen!!! Har inte hänt på många år vill jag lova =)
Vi hade det supermysigt hemma hos Patrik och Annika, god mat som vanligt och en massa skratt. Annika gjorde det klart att hon faktist OCKSÅ väntar på att bli extramormor nu, och jag lovar jag gör vad jag kan!!

Det känns så sjukt nu, knytet sparkar och bökar som bara den. Typ som att hon av hela sitt liv försöker gräva sig ut ur magen nu... Känner mig så himla tacksam och priviligerad som får vara med om den känslan. Att känna henne inne i mig och älska henne så fruktansvärt mycket redan innan hon kommit ut till min värld. Det är fantastiskt att det fungerar, att man kan tillverka en helt ny liten människa!

Nu hoppas jag på att hon snart längtar lika mycket efter att få träffa oss som vi längtar efter att få träffa henne.
För oj vad hon är välkommen!!!

Ännu ett födelsedagsbarn, grattis Bella!

Grattis Isabella, idag blir du ETT ÅR!!!


Här var hon inte mer än några veckor gammal <3

Tänk att ett år kunde gå så fort, under detta året har jag hunnit bo i Stockholm, flytta hem till min kärlek i Malmö, köpa lägenhetet, bli gravid, och ha det helt fantastiskt med mannen i mitt liv! Och snart en engen bebis med!
Hoppas på ännu ett så innehållsrikt år tillsammans med alla vi älskar...

Igår trodde jag faktist att det skulle bli bebis idag, kändes liksom som att det startade med lite ont i ryggen men idag känns det som vanligt idag, så vi får fortsätta vänta och längta!!!

Återkommer om det händer något =)

Hoppas ni får en underbar söndag!

På västfronten intet nytt...

Har än så länge haft en mycket mysig dag, farit runt en runda på stan med min trollmor. Sen fikade vi med fina Elin och hennes lilla son Millian. Han är så himla glad och snäll, en sån har jag beställt!!!
Fick en massa fina kläder av dom, det är lika kul varje gång man får något och jag kan knappt vänta att få ta på dom på min lilla flicka!
Jag har även länge velat ha en sån bärsjal, har hört att dom ska vara väldigt bra när bebisarna är små eftersom dom gärna vill vara nära mest helatiden =) Och tänka sig, just en sån hade Elin packat ner i påsen!!!
Så nu fattas det bara en bebis att stoppa i sjalen!

Nu blir det en runda ner till Höllviken, jag är så himla rastlös helatiden och orkar inte bara sitta och vänta ut tiden i lägenheten så vi tänkte besöka ett par vänner för att få i oss lite mat ikväll!

Imorgon fyller lilla Bella ETT ÅR! Så det blir lite firande och sen hoppas vi på att Tims mamma och Micke vill komma och umgås med oss över lite mat =)

Och mannen min är nöjd eftersom han hann med sin fotboll idag utan att behöva rusa iväg och få en bebis haha!
Jag är inte fullt lika nöjd över att det inte ens känns som att hon kommer snart...


Ett hjärta till alla fina hjärtan i mitt liv!

Födelsedagsbebis???

GRATTIS Becca på din födelsedag! Idag tänkte jag ju ge dig en bebis!!! Det känns inte riktigt än som att knytet är med på noterna men dagen har ju bara precis börjat så mycket kan hända =)

Har sovit gott inatt men bebisen lägger sig bara längre och längre ner nu, hon har börjat vrida sig ordentligt ner i den där kanalen så jag måste springa upp och kissa typ 8 ggr per natt! Men jag antar att det är bra för då betyder det väl att hon laddar inför utgången haha!

Det är strålande sol och iskallt ute idag, -12 grader har jag hört, har inte undersökt det än men lovar att jag ska göra det senare! Det är okej att det är kallt nu sålänge det inte snöar... Jag gillar snön, men inte i februari!!!
Nä nu längtar vi efter våren istället!

Ett vårfoto på min lilla pojke från ifjol...



Igår spännde det mycket i min mage och känndes annorlunda, så när jag gick och lade mig på kvällen så började jag fundera på om det kanske faktist är så att det är en bebis som vill komma snart...
Men när jag tänker så så blir jag lite rädd!
Jag har liksom laddat i 9 månader på att hon skulle komma den 1a februari. Och nu är vi inne på den 3e dagen på övertid och nu känns det liksom inte verkligt längre...
Nu har det börjat kännas som att det är såhär jag kommer ha det i resten av mitt iv. Jag känner inte det som att det verkligen kommer komma en bebis snart. Så när någonting känns annorlunda jämfört med innan så blir jag lite rädd, för nu känner jag mig liksom inte beredd längre =)
Men jag antar att min kropp hjälper min hjärna när det väl kommer igång...

Håll era tummar för en helgbebis!!!

Muminmamma!

Det har varit en jobbig kväll, magen är hård och knytet bökar. Mår lite illa av allt bufflande...
Men man kan ju hoppas på att det bara är några dagar kvar nu =)

Känner mig som en muminmamma nu, och det är precis så jag ser ut hahah!

     


Måste ju tipsa om en jättebra sida, veetle.com där streemas filmer, där finns allt man kan tänka sig.
 Vi såg en film där ikväll, tyvärr så finns där ju ingen textning vilket gör mitt liv lite svårare haha men jag har ju min personliga översättare... Så typ en gång vart 20e minut måste jag säga "jag fattar inte" så sammanfattar mannen för mig vad det är som gäller =) Perfekt!

Nu finns det hicka i min mage, det är nog tredje gången idag, en glupsk liten dam som vilar där inne!

Imorgon blir det fika och mys med min bästa underbara mamma!!! Mannen min ska ju leka fotbollsproffs ;)

Bm-besök!

Imorse var jag uppe tidigt för att besöka barnmorskan, vanligt veckobesök. Allt såg bra ut, knytets hjärta slog fint, mitt blogtryck var bra och magen hade vuxit 1 cm precis som den ska... Så det verkar inte som att hon har det allt för dåligt där inne, vilket jag i och för sig misstänkte eftersom hon väljer att stanna kvar än så länge!!!

Efter bm-besöket blev det en liten promenad, det är underbart väder ute... Strålande sol och ca 12 minusgrader! Jag hade inte mycket känsel kvar i ben och ansikte när jag kom hem men det var ändå superskönt!

           


Annars så har vi inte så mycket planer inför helgen, bara fredagsmys ikväll, imorgon ska ju mitt hjärta spela fotboll haha och sen på söndag har vi bokat in en lunch med Tims mamma och Micke. Det hade varit jättekul med en söndagslunch men när ska vi planera in vår bebeis!!?!?

OJ nu gick strömmen här, allt bara stängdes av! Tur att det är ljust ute =) och vilken tur att jag har en fulladdad laptop så att jag har något att göra, om strömmen nu skulle bestämma sig för att vara av ett tag!!!
Tänk, det är inte lätt att leva på 2000-talet, ett strömavbrott kan verkligen göra en paralyserad hahaha!

Nä nu ska jag försöka "vila ut bebisen" för det säger Tim att man ska göra!
Trevlig helg!

Fotboll eller inte!?

Ikväll ringde min bästa Becca, gud vad jag saknar henne! Hon har stenhårt, i flera månader, gissat på att knytet ska komma på lördag för då fyller hon med år... Och ja, den 4e är ju ett bra datum =)
Tim tycker med att den 4e (EFTER KLOCKAN 15.00) är ett mycket bra datum... Han ska nämligen spela fotboll med killarna på lördag kl 13-15 och om hon kommer innan lördag så har jag sagt att han inte får lämna mig för fotbollen haha så han hade varit mycket nöjd om hon väntade tills dess =)

                

Har inte så mycket annat att dela med mig av idag, känner att jag bara tjatar en massa nu om bebis, men som sagt... Det är ju det eda som tar upp mina tankar nU =)

En ny dag!

God morgon!
Det känns konstigt att ha väntat på ett datum i nio månader, dagen kom och försvann och var inte alls så speciell som jag trott... Det kom ju ingen liten bebis, jag tror inte riktigt att jag förstått det än för min hjärna säger fortfarande att hon kommer den 1a februari...
Nu känns det som att varje minut är spännande, tänk om det bara plötsligt händer =) Tänk om jag när som helst startar slutspurten för att bli mamma!!!! Åh så pirrigt det är i min mage!

Igår köpte jag lite proviant till sjukhusvistelsen... Blev mangoproviva, lite choklad, nötter, hallonsoda!!!, energidrickor och en chokladbar till min kärlek och så bröd så att vi kan bre lite mackor. Skulle vara så typiskt om vi nu inte kommer äta en smula när vi väl är inne haha men vi ska ju förhoppningsvis ligga kvar i två dygn så det finns säkert tid över att smaska i sig lite gott. Känns iaf bra att ha det hemma OM det är så att vi sk aåka in snart och OM vi då behöver lite att tugga på!

Jag fortsätter med mitt hallonbladsté så får vi se vad som händer...

Om minder än 5 timmar kommer min kärlek hem och jag längtar redan! Vi har inga planer för eftermiddagen eller kvällen men bara att ha honom hemma är underbart! <3

Lurade <3

Dagen kom och gick och jag har en känsla av att knytet njuter och skrattar åt att hon lyckats lura oss alla =)

Många frågar nu om jag känner mig trött på det, att vara stor och gravid... Om jag inte verkligen vill att hon ska komma ut nu, om jag känner att det är jobbigt och tungt...
Men nej, jag är inte alls trött på att vara gravid faktist, det är hur underbart som helst nu och jag myser en massa med min mage.
Självklart är det lite jobbigt att ta på strumporna eller att inte få sova hela nätter (fast det har jag en känsla av att jag inte kommer göra även när hon är här) och jag blir ju anfådd bara av att prata haha men jag känner inte så som många säger att "nu får det vara nog".
Däremot är jag så fruktansvärt nyfiken på vem hon är, hur hon ser ut, hur hon är, hur det kommer att vara med henne i vårt liv...
Och den nyfikenheten gör mig nästan galen, så det är den största orsaken till varför jag vill att hon kommer nu!

2012-02-01 idag är ju din dag!

Den stora dagen är här!!!! Dagen när knytet ska bli en flicka!
Men inte har jag märkt av det nåt speciellt än...
Vi får se hur dagen slutar...

Jag har ju fått en massa datum av alla som jag känner för när hon ska komma, men den jag litar på mest är nog min lilla trollmor. Ni förstår att min mamma är inte som alla andra mammor. Hon är nämligen min mormors dotter och min mormor, hon var en mycket speciell kvinna!
Hon visste saker som inte andra visste och kunde saker som inte många andra behärskade =)
Så nu måste ni ju förstå vilken speciell kvinna min mamma är!!!
Och min mamma säger att hon ska komma idag eller imorgon så så måste det ju vara!?



Såhär långt har jag hunnit med besök från mina bästa barndomsvänner Sophie och Sophie... Fattades bara en liten del så hade gänget varit fulltagliga, men det får vi ta en anna dag! Vi har pratat en MASSA och mumsat lite cheesecake igen, det är värst vad den håller länge den där kakan!!

Snart bär det av till höllviken, mannen jobbar kväll och jag känner inte för en till evighetskväll ensam i min väntan så det blir att besöka föräldrar istället!

Hör av mig om lilla knytet plötsligt känner sig redo...

RSS 2.0